FJERNVARMEN KOMMER TIL VORBASSE

SÅ ER VI I GANG

Næsten 82% af byen siger ja-tak

Da fristen for interessetilkendegivelse, til et kommende fjernvarmeværk, udløb den 1. oktober, viste det sig, at godt 82%, svarende til 288 husstande, af nuværende gas-, olie- og træpilleforbrugere havde tilkendegivet, at de ønsker fjernvarme.

Målet var at minimum 75% af Vorbasses husstande skulle være positive i deres tilkendegivelse.


PLANEN HERFRA

Hvad sker der nu?

GEV er i kontakt med den rådgiver, der skal udarbejde projektforslaget. Der er dog stor rift om den slags ekspertise i disse energi-krisedage. Det betyder at Vorbasse må have tålmodighed indtil begyndelsen af 2023.

Når projektforslaget er færdigt i løbet af foråret, skal det til godkendelse i Billund Kommune. Derefter færdiggøres projekteringen og varmeværket opføres.

Hvis alt forløber efter planen, herunder at vi har de nødvendige materialer til rådighed, så er det realistisk at forvente, at værket kan stå klar i sommeren 2024. Tilbage er at grave varmerørene ned, og løbende tilslutte de kunder, der ønsker at blive koblet på fjernvarmenettet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor bindende er en tilmelding?

En tilmelding er på nuværende tidspunkt et udtryk for interesse. Hvis man fortryder kan man lade være med at underskrive det konkrete tilbud, man modtager forud for nedgravningen af hovedledningen i den gade man bor på.

Kan man stadig nå at tilmelde sig fjernvarmen?

Ja, man kan til en hver tid tilslutte sig fjernvarmen, men hvis man vil have glæde af den reducerede pris, der tilbydes nu, skal man tilmelde sig inden hovedledningen bliver nedgravet i gaden. Efter den tid kan man stadig tilsluttes, men til fuld pris. Med gældende pris handler det ca. om 20.000 kr.

Hvor kommer varmeværket til at ligge?

Varmeværket placeres sandsynligvis på adressen:

Østergade 59.

Grunden tilhører pt. Billund Kommune

Fra hvornår træder ordningen med ombytning af defekt gasfyr, som GEV har stillet i udsigt, i kraft fra?

Forudsætningen for, at GEV installerer et gasfyr, som erstatning for et defekt, er, at Billund Kommune har godkendt projektet, og at forbrugeren indgår en bindende aftale om forsyning.